Taking too long? Close loading screen.
Mentalist Nuno

Zes doden bij demonstraties Soedan

Bij ongeregeldheden in de Soedanese hoofdstad Khartoum zijn maandagavond zes mensen om het leven gekomen. Het gaat volgens het Franse persbureau AFP om vijf burgers en een militair. De slachtoffers zouden zijn gevallen bij een zitdemonstratie voor het hoofdkwartier van het Soedanese leger die uit de hand liep.

Wat zich er precies heeft afgespeeld, is onduidelijk. Volgens het Soedanese leger openden „niet geïdentificeerde personen”, die zich tussen demonstranten bevonden, het vuur voor het militaire complex. Daarbij vielen naast de doden meer dan tien gewonden, onder wie drie soldaten.

Saboteren onderhandelingen

De personen die het vuur openden zouden het doel hebben gehad de onderhandelingen te saboteren tussen de legertop en vertegenwoordigers van het volksverzet die maandag gaande waren. Later die dag meldde persbureau AP dat de twee partijen overeenstemming hadden bereikt over het vormen van een overgangsregering. Dinsdag gaan de besprekingen verder. Dan buigen ze zich over de vraag hoe lang de overgangsregering aanblijft en wat hiervoor in de plaats komt.

In Soedan is het al maanden onrustig. Halverwege april werd Omar al-Bashir afgezet na een lange reeks protesten door de bevolking. De president was ruim dertig jaar aan de macht. Maandag werd bekend dat hij aangeklaagd wordt voor doden die tijdens zijn bewind onder de demonstranten zijn gevallen. Sinds zijn aftreden is de militaire raad aan de macht. De demonstraties gingen daarna altijd door.


Luister ook deze podcast: De opstand in Soedan vanuit een woonkamer in Leiderdorp

Source link
2019-05-14 05:08:11

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: