Zes doden bij aanval op katholieke kerk in Burkino Faso

Bij een aanval op een katholieke kerk in het noorden van Burkino Faso zijn zondag zes mensen om het leven gekomen, onder wie de priester van de kerk. Dat meldt persbureau Reuters. Het is de tweede aanslag op een kerk in twee weken. De veiligheidssituatie in het noorden van het land is sinds 2018 sterk verslechterd.

De aanval vond rond 09.00 uur plaats toen de dienst was afgelopen. Op het moment dat de kerkgangers naar buiten liepen, werden ze omsingeld door zo’n twintig gewapende mannen. Zes mensen werden doodgeschoten, laat burgemeester Boucary Zongo weten. De mannen staken vervolgens de kerk in de brand en plunderden een apotheek en een aantal andere winkels.

Toegenomen onveiligheid

Eind april kwamen bij een aanval op een kerk in de regio Arbinda vijf mensen om het leven. Ook toen schoten militanten de priester van de kerk dood.

Het aantal aanslagen gepleegd door de militante jihadistische organisatie JNIM of door Islamitische Staat is sinds 2016 sterk toegenomen, van twaalf naar 158 aanslagen in 2018. Met name in de noordelijke Sahel-regio zijn meerdere gewapende en jihadistische groeperingen actief. In het land zijn ongeveer vierduizend Franse militairen gestationeerd.

Afgelopen week kwamen bij een een reddingsactie van ontvoerde toeristen twee Franse militairen om het leven. De vier toeristen kwamen uit Frankrijk, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Na de reddingsactie beloofde president Emmanuel Macron Burkina Faso verder te willen steunen in de strijd tegen terrorisme.

Source link
2019-05-12 17:44:00

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: