Wat heb je gemist?

De 15-jarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Halsema is vorige maand aangehouden. Volgens De Telegraaf gebeurde dat na “een gewapende inbraak”, maar Halsema zelf weerspreekt dat met klem. Wel zegt ze dat haar zoon een verboden nepwapen bij zich had.

De tiener werd volgens de krant in het weekend van 13 en 14 juli met een andere jongen betrapt bij een inbraak op een woonboot. Na een achtervolging zouden ze zijn aangehouden. Volgens de krant werden op de boot twee messen gevonden, die mogelijk als wapen waren meegenomen. Langs de vluchtroute werd een alarmpistool ontdekt.

De lezing van Halsema is anders. Ze schrijft in een brief aan Amsterdammers dat haar zoon zich op die avond met vriendjes verveelde en “aan het klieren” was.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In Spanje wordt op een opvallende manier de strijd aangegaan met bosbranden. Kuddes met schapen en geiten grazen een belangrijke laag brandstof weg van de droge grond. “De dieren kunnen niet voorkomen dat er branden uitbreken”, zegt herder Judith Nadal tegen correspondent Rop Zoutberg. “Ze kunnen wel helpen dat branden niet razendsnel om zich heen grijpen. Doordat ze het terrein leegeten kan het vuur niet verder groeien.”

Source link
NOS Nieuws

Nuno

Author Nuno

More posts by Nuno