Volkswagen heeft de cabrio-uitvoering van de T-Roc gepresenteerd. De open cross-over is uniek in zijn soort en komt in het voorjaar van volgend jaar op de markt.

De kap T-Roc Cabriolet is in 9 seconden ingeklapt en kan worden bediend tot snelheden van 30 kilometer per uur. Uiteraard lever je aan bagageruimte in. Van de 445 liter in de reguliere T-Roc blijft in de cabrio 284 liter over.

De nieuw cabrio wordt leverbaar met een tweetal benzinemotoren, te weten een 1,0-liter driecilinder met 115 pk en een 1,5-liter viercilinder met 150 pk. Een automatische versnellingsbak is tegen meerprijs leverbaar.

Volkswagen meldt verder dat er tal van verstevigingen zijn aangebracht in de bodemplaat, zijpanelen en de portieren voor de stijfheid van de opengewerkte carrosserie. In het geval van een koprol worden in een fractie van een seconden extra steunpunten achter de hoofdsteunen uitgeschoven.

Cabriolet-veries van SUV’s zeldzaam

Hoewel open terreinauto’s niet bijzonder zijn – modellen als de Jeep Wranger en Land Rover Defender waren al langer zonder vast dak te krijgen – zijn SUV’s en cross-overs met een echte cabriokap zeldzaam. Nissan lanceerde in 2011 Murano CrossCabriolet en vier jaar later kreeg het idee navolging in de vorm van de Range Rover Evoque Convertible.

Voor Volkswagen is de T-Roc cabriolet de eerste open auto sinds het verdwijnen van de Golf Cabriolet en de Beetle cabrio.

Kijk voor meer informatie op AutoWeek.nl

Source link
NU

Nuno

Author Nuno

More posts by Nuno