Vier maanden cel geëist tegen actrice Felicity Huffman voor fraude

Desperate Housewives-actrice Felicity Huffman heeft maandag in de rechtbank in Boston schuld bekend in een grootschalige zaak rond toelatingsfraude aan Amerikaanse topuniversiteiten. Ze gaf toe te hebben gefraudeerd met de toelatingstest van haar dochter. Openbaar aanklagers eisen vier maanden cel tegen de actrice. Dat meldt persbureau AP.

De 56-jarige actrice bekende 15.000 dollar (13.300 euro) te hebben betaald zodat een surveillant de foute antwoorden van het toelatingsexamen van haar oudste dochter zou verbeteren. Volgens de aanklagers zou ze overwogen hebben dit ook voor haar jongste dochter te doen. Huffman bood haar excuses aan en zei de consequenties te accepteren.


Lees ook: Voor 2,5 ton kon Olivia zo via de ‘zijdeur’ naar binnen

Bedrog

In maart werden enkele tientallen ouders, onder wie Huffman, gearresteerd in het onderzoek naar „de grootste toelatingsfraude uit de geschiedenis”, aldus justitie. Spil in de fraudezaak was onderwijsadviseur Rick Singer. Met omkoping regelde hij voor de kinderen van ruim dertig ouders toelating tot Amerikaanse topuniversiteiten. Tussen 2011 en 2018 ontving hij zo’n 25 miljoen dollar voor zijn diensten.

Vorige maand bood de actrice al haar excuses aan voor het „verraad” dat ze haar dochter haar aangedaan. Volgens Huffman was haar dochter niet op de hoogte van de omkoping. „Mijn verlangen om mijn dochter te helpen is geen excuus om de wet te overtreden.”

Source link
2019-05-14 06:44:23

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: