nuno-show.nl

De veerboot van Hoek van Holland naar het Engelse Harwich is met enkele uren vertraging vertrokken omdat er werd gezocht naar inklimmers. De boot had om 22.00 uur uit moeten varen, maar verliet de haven pas rond middernacht.

“We kregen een melding dat er mogelijk vreemdelingen aan boord waren gekomen”, zegt een woordvoerder van de marechaussee. “Die zijn we toen in en rond de ferry gaan zoeken met honden.” Ook werden er boten ingezet om in het water te zoeken.

Uiteindelijk werden er drie mannen met de Marokkaanse nationaliteit gevonden aan boord tussen de vrachtwagens. “Ze zitten nu in vreemdelingenbewaring en we gaan hun reisroute proberen te achterhalen.”

Koelwagen

In Hoek van Holland worden vaker inklimmers gevonden, die illegaal naar Engeland proberen te komen. Begin vorige maand haalde de marechaussee er nog 21 uit een koelwagen.

Branchevereniging Transport en Logistiek Nederland waarschuwde daarna dat het aantal inklimmers na de brexit mogelijk gaat stijgen. Door langere wachttijden bij de grensovergangen wordt het volgens TLN makkelijker om aan boord van een vrachtwagen te klimmen.

Eerder maakten we een special over inklimmers. Waarom steken ze de Noordzee over en wat ligt daar te wachten? We vroegen het Musli (29) en Fatmir (35) die al zijn geweest, en de 21-jarige Marin. Hij wil de oversteek nog wagen.

Source link
NOS Nieuws