Taking too long? Close loading screen.
Mentalist Nuno

Twintigers studeren langer en hebben minder snel vaste baan dan in 2008 | NU

Twintigers hadden in 2018 minder snel een vaste arbeidsrelatie dan tien jaar geleden, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2018 had de helft van de 27-jarigen vast werk. Tien jaar daarvoor had 50 procent van de 24-jarigen al een vaste baan. Er was op dit vlak in 2018 nauwelijks een verschil tussen mannen en vrouwen.

Volgens het CBS hebben twintigers vandaag de dag te maken met een arbeidsmarkt waar flexibele contracten steeds meer voorkomen.

In 2018 waren mannen vaker werkloos. Dit resulteert in het gegeven dat het aantal mannen met een vaste arbeidsrelatie iets meer is gedaald dan bij vrouwen.

Twintigers volgen ook langer onderwijs en hebben minder vaak een koopwoning

Een andere oorzaak voor het feit dat twintigers minder vaak vast werk hebben dan tien jaar geleden, is dat ze ook langer onderwijs volgen. In 2008 ging meer dan de helft van de 23-jarigen niet meer naar school. Tien jaar later veranderde dat in 24 jaar.

Ook bezitten twintigers volgens het CBS steeds minder vaak een eigen koopwoning. In 2017 bezat de helft van de 28-jarige een koopwoning. In 2008 lag die leeftijd twee jaar lager.

Source link
2019-05-13 05:11:29

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: