The Book of Mormon: scoort deze eigenzinnige musical ook in Nederland?

De voorstelling is juist niet racistisch of homofoob, zeggen de acteurs, maar de makers maken wel gebruik van stereotypes om het gesprek over dat soort onderwerpen op gang te brengen. “Het speelt eigenlijk een beetje met verwachtingen en sociale normen. Vervolgens doorbreken we die sociale normen”, vindt Clay. Het valt mee hoeveel negatieve reacties ze krijgen, zegt Peirson. “De show loopt nu al zo lang dat de meeste bezoekers ook wel een beetje weten hoe het in elkaar zit.”

Commerciële meesterzet

Commercieel gezien is de musical in ieder geval een meesterzet. De voorstelling ging in 2011 op Broadway in New York in première en tourde al door de VS en Australië. De afgelopen vijf jaar was de show ook in Londen. Overal waar de eigenzinnige musical neerstrijkt, breekt hij alle records. Dat brengt veel geld op: alleen al op Broadway was de omzet tot nu toe 500 miljoen dollar.

“Optreden in Nederland zal anders zijn”, denkt Peirson. “Veel zal afhangen van hoe Kevin en ik samen spelen en van onze ‘fysieke komedie’. Vooral omdat er – doordat we in het Engels spelen – misschien wat tekst verloren zal gaan. Het publiek kan misschien niet alles volgen, waardoor we ons moeten aanpassen. Dat is heel spannend en leuk.”

Source link
2019-05-08 15:04:57

nuno-show.nl

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: