nuno-show.nl

Sven Kramer heeft zaterdag tijdens het trainingskamp van zijn schaatsploeg Jumbo-Visma in het Duitse inzell een knieblessure opgelopen, toen hij op zijn fiets werd aangereden door een auto.

Jumbo-Visma meldt zaterdagmiddag op de eigen website dat de auto uit een uitrit kwam, maar het voertuig Kramer geen voorrang gaf, waardoor een botsing onvermijdelijk was.

De 33-jarige Fries zal zondag terug naar Nederland vliegen. Hij ondergaat maandag in het ziekenhuis een MRI-scan, waarna de precieze ernst van de kwetsuur kan worden vastgesteld.

“Ik heb vooral last van mijn knie”, zegt Kramer. “Morgen vlieg ik naar huis voor nader onderzoek maandag in het ziekenhuis. Het is op dit moment afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen.”

Duidelijk is al wel dat de voorbereiding van Kramer op het nieuwe seizoen ernstig verstoord zal zijn. Hij is mogelijk niet op tijd fit voor het World Cup Kwalificatietoernooi dat van 1 tot en met 3 november in Heerenveen wordt gehouden.

Opmerkelijk genoeg raakte Kramers vader Yep Kramer vrijdag ook gewond bij een ongeluk op de fiets. Hij reed in het Friese plaatsje Tijnje vol tegen een lijnbus en liep daarbij nekletsel op.

Source link
NU