PSV-lieveling Gomes hoopt bij Watford op een afscheid in stijl

Echt aarden deed de sfeergevoelige doelman eigenlijk nooit bij The Lilywhites. Toch viel er wel een fraai hoogtepunt te noteren. Mede dankzij twee cruciale reddingen op bezoek bij concurrent Manchester City aan het eind van het seizoen 2009/2010 plaatsten de Spurs – met onder anderen Gareth Bale en Luka Modric in de gelederen – zich voor het eerst voor de Champions League.

Omdat Gomes ook in het Champions League-jaar niet wist te overtuigen, trok Tottenham in de zomer van 2011 de 40-jarige (!) Amerikaan Brad Friedel aan. De Braziliaan belandde op het tweede en zelfs derde en vierde plan. Hij werd nog even verhuurd aan het Duitse Hoffenheim, maar de verlossing kwam pas echt toen medio 2014 Watford, destijds de nummer dertien van het Championship, zich meldde.

Bij zijn nieuwe club kwam Gomes weer helemaal tot leven, ook dankzij de fans die – net als hij in Eindhoven gewend was – hem al snel op handen droegen. In zijn eerste seizoen stond Gomes 44 (van de 46) competitieduels onder de lat bij Watford, dat als tweede eindigde en daarmee terugkeer naar de Premier League afdwong.

Loyaal aan de club

De Braziliaan bleef een vaste waarde in de ploeg. Tot begin dit seizoen achtvoudig Engels international Ben Foster werd binnengehaald. Opnieuw moest Gomes, die zelf elf interlands op zijn naam heeft staan, genoegen nemen met een plaats op de bank. Maar klagen deed hij niet. Hij bleef loyaal aan de club “die in mij geloofde toen niemand anders dat meer deed”.

Bovendien mocht hij zijn kunsten nog wel vertonen in de Engelse bekertoernooien. En met succes: voor het tweede keer in z’n 138-jarige bestaan – in 1984 werd met 2-0 verloren van Everton – bereikte Watford de finale van het toernooi om de FA Cup.

Source link

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: