Persconferentie in Zandvoort over Formule 1-race in 2020 | NU

Naar alle waarschijnlijkheid wordt dinsdag aangekondigd dat Zandvoort in 2020 een Formule 1-race mag organiseren. Om 11.00 uur is er een persconferentie op het circuit in de Noord-Hollandse kustplaats.

Er wordt al maanden gesproken over een terugkeer van de Formule 1 in Nederland. De laatste weken was al duidelijk dat de onderhandelingen tussen het circuit in Zandvoort en het Formula One Management (FOM) zich in de afrondende fase bevonden.

Partijen rond circuit Zandvoort werkten er de afgelopen maanden hard aan om een terugkeer van de Formule 1 mogelijk te maken. In maart stemde de gemeenteraad unaniem in met een investering van 4 miljoen euro.

Dat geld is nodig om onder meer de infrastructuur rondom het circuit te verbeteren. De financiële steun was een belangrijke stap in het proces, want de FOM stelt als voorwaarde dat de overheid een Grand Prix met subsidie steunt.

Mocht Zandvoort definitief een Formule 1-race organiseren, dan is dat de eerste keer sinds 1985. De tot dusver laatste Nederlandse Grand Prix werd destijds gewonnen door drievoudig wereldkampioen Niki Lauda.

De race zou in mei 2020 worden gehouden en is in dat geval de eerste Europese Grand Prix op de kalender. Volgens de laatste geruchten moet de Grand Prix van Spanje, die afgelopen zondag nog op het programma stond, plaatsmaken voor Zandvoort.

Source link
2019-05-14 05:50:48

nuno-show.nl

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: