Thomas Bruns speelt dit seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle. De middenvelder komt over van Vitesse, waar hij niet in de plannen van coach Leonid Slutsky voorkomt.

De 27-jarige Bruns werd in de tweede helft van vorig seizoen al verhuurd aan FC Groningen en speelde eerder voor Heracles Almelo. Bij die laatste club werkte hij samen met John Stegeman, de huidige trainer van PEC.

“Het voel goed om weer met hem de samenwerking aan te gaan”, aldus Bruns. “Ik wil bij PEC Zwolle het plezier weer terugvinden in het voetbal. Dit seizoen wil ik belangrijk zijn voor het team en een bijdrage leveren aan de weg naar boven die we gaan inslaan.”

Tijdens zijn half jaar bij FC Groningen kwam Bruns tot zestien Eredivisie-duels, waarin hij twee keer scoorde en één assist gaf. In totaal staat de teller op 228 Eredivisie-wedstrijden, 29 goals en 23 assists.

PEC legde eerder Etiënne Reijnen (Maccabi Haifa), Michael Zetterer (Werder Bremen), Xavier Mous (SC Cambuur), Iliass Bel Hassani (AZ), Dennis Johnsen (Ajax), Sai van Wermeskerken (SC Cambuur), Sam Kersten (FC Den Bosch), Jan Quispel (FC Emmen) en de al van PSV gehuurde Kenneth Paal vast.

De ploeg van trainer Stegeman kent een slechte start van het seizoen, want in de eerste twee Eredivisie-speelrondes werd verloren van Willem II (1-3) en FC Utrecht (3-1).

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Source link
NU

Nuno

Author Nuno

More posts by Nuno