Taking too long? Close loading screen.
Mentalist Nuno

Misbruikdocu in Poolse kerken is hoofdpijndossier voor regeringspartij

Eerder dit jaar was regeringspartij PiS al een campagne gestart tegen de lhbt-gemeenschap in Polen. De partij legt een link tussen homoseksualiteit en pedofilie en waarschuwt voor “het gevaar daarvan voor de Poolse kinderen en het gezin”.

Ook daarop kwam kritiek van oppositieleider Schetyna: “U begrijpt totaal niet waar de bedreiging van kinderen nou werkelijk vandaan komt. U rent weg van het ware probleem van pedofilie”, zei hij.

Robert Biedron, de openlijk homoseksuele partijleider van de progressieve partij Wiosna (Lente), riep op om Vertel niemand op de publieke tv-zender uit te zenden. Zonder succes. Toen zijn partij de film wilde projecteren op een gebouw naast een kerk, werd de beamer in beslag genomen en het evenement beëindigd door de politie.

‘Kan fout gaan’

PiS staat in de peilingen voor de Europese verkiezingen van volgende week nog wel bovenaan, maar de partijtop is er niet gerust op. “Ja, de verkiezingen kunnen nog fout lopen”, zei Adam Bielan, die op de Europese kandidatenlijst staat. “We zijn allerminst zeker van de overwinning.”

Of de documentaire ook de partij schade gaat toebrengen, moet blijken op 26 mei. Dan kunnen de ruim 30 miljoen Polen naar de stembus.

Source link

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: