Minecraft krijgt geen grafische update meer, dat laat Microsoft weten in een blog. Het was de bedoeling dat het uiterlijk van het populaire bouw- en avonturenspel opgepoetst werd, maar Microsoft heeft een punt gezet achter de ontwikkeling van de aankomende update.

In 2017 kondigde Microsoft aan bezig te zijn met een grafische update, maar deze beleef uit. Nu meldt Microsoft dat het niet mogelijk is om de update uit te voeren, omdat het “technisch gezien een te grote uitdaging is”.

Minecraft zou niet meer stabiel draaien op alle systemen als ze de update zouden uitbrengen. Daarom kiest Microsoft ervoor de update te laten voor wat het is. Het bedrijf sluit niet uit dat er in de toekomst niet alsnog een grafische update komt, maar voorlopig is dit technisch niet mogelijk.

Het ‘super duper graphics pack’ moest de Minecraftwereld een stuk mooier maakt. De uit blokken bestaande werelden van het spel hebben sinds 2011 hetzelfde uiterlijk en deze update moest daar verandering in brengen. Zo zou het spel een realistischer uiterlijk krijgen, 4K-resoluties gaan ondersteunen en beter lichteffecten krijgen.

Minecraft kwam in eerste instantie uit voor pc, maar is ook verschenen voor consoles en smartphones. Op pc kunnen gebruikers via aangepaste software Minecraft wel mooier maken. Deze zogehete ‘mods’ zijn echter niet van Microsoft zelf.

Source link
NU

Nuno

Author Nuno

More posts by Nuno