Is je haar éindelijk op de lengte die je graag wilt hebben, komen er weer van die lelijke gespleten haarpunten tevoorschijn. Een bezoekje aan de kapper lijkt op zo’n moment de enige oplossing, maar is dat wel echt zo? Moet er per se een schaar aan te pas komen of kun je ook gewoon zelf je gespleten haarpunten herstellen?

Wij leggen het je uit.

Hoe ontstaan gespleten haarpunten?
Je kunt gespleten haarpunten herkennen aan meerdere kleine puntjes aan het uiteinde van één haar. Deze puntjes ontstaan door een beschadiging van de buitenste laag van je lokken, waardoor de binnenste laag niet langer beschermd is en uitdroogt, met gespleten puntjes als resultaat. Deze beschadigde haarlokken ontstaan meestal door warmte, haarkleuringen, haarproducten en wrijving met stoffen zoals handdoeken en lakens. Je kunt er dus zelf eigenlijk vrij weinig aan doen.

Kun je gespleten haarpunten herstellen?
Als de uiteinden van je haren eenmaal gespleten zijn, zijn je lokken helaas niet meer te redden. Het enige wat je op zo’n moment kunt doen is met een zogeheten ‘schone lei’ beginnen en een afspraak bij de kapper maken. Je kapper zal de gespleten haarpunten van je haren afknippen, zodat er weer gezond haar kan terug groeien. Het is belangrijk dat je je kappersbezoek niet te lang uitstelt: je haar kan namelijk nog verder naar boven gaan splitten, waardoor je er uiteindelijk alleen maar meer vanaf moet knippen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Libelle.be. Beeld: iStock

Source link
Libelle

nuno-show.nl