Jaarhoroscoop 2019

Word of blijf je gelukkig in de liefde in 2019? Ga je meer verdienen? En hoe zit het met je gezondheid? Kortom: wat heeft 2019 voor jou in petto? Lees snel verder…

Jaarhoroscoop 2019, Ram, Stier, Tweeling, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman, Vissen.

RAM (21 maart tot en met 20 april):
2019 wordt het jaar van de grote veranderingen en het loslaten van zekerheden
Voor de Ram wordt 2019 het jaar van de grote veranderingen, zeker voor wie in april geboren is. Op het gebied van werk zijn de ontwikkelingen letterlijk baanbrekend. Het kan tijd worden om die oude schoenen nu toch echt weg te gooien voordat je nieuwe hebt. Een conflict met de baas, toe aan een nieuwe uitdaging of gewoon geen zin meer: op een zeker moment is het genoeg geweest. Het werkt heerlijk bevrijdend om de handdoek voor de verandering eens in de ring te gooien, maar spannend en een tikje zenuwslopend is het wel. Maar dat is wel precies waar in 2019 de kansen liggen: het is tijd om vertrouwde zekerheden los te laten en een nieuwe fundering te leggen voor latere successen. Durf een periode van instabiliteit te accepteren, want dat is allemaal tijdelijk én noodzakelijk. Het is belangrijk om de verhouding met anderen goed te houden. Het devies is om niet té eigenwijs te zijn (een flinke uitdaging) én hard te werken (een stuk makkelijker!). De grootste verandering dit jaar is waarschijnlijk een verandering in jezelf. Als het lukt om de oorzaak van problemen bij jezelf te zoeken (en te vinden), dan kan dit een keerpunt betekenen en wordt 2019 een jaar van grote productiviteit en groei.
Maanden vol meevallers
Maart t/m mei zijn goeie maanden voor Rammen die in maart jarig zijn, augustus en september voor de april-Rammen. Gunstig voor alle Rammen zijn: april, juli en november.

STIER (21 april tot en met 20 mei):
Het geluk zit in de kleine dingen dit jaar, maar ook in een aantal grote
Sommige Stieren zaten het afgelopen jaar al in de juiste flow, maar mocht je niet zo veel gemerkt hebben van deze stijgende lijn, dan brengt 2019 daar verandering in. Het geluk kan in kleine dingen zitten: een prijsje in de loterij, als eerste aan de beurt zijn bij de kassa, een langverwacht familiebezoekje. Maar er staan ook grotere gebeurtenissen in de sterren. En dat is geen kwestie van geluk, maar van zorgvuldige voorbereiding en de nodige inspanning. Hoewel de meeste Stieren niet zo dol zijn op verandering en alles liever bij het oude laten, kun je je in 2019 openstellen voor hele nieuwe ervaringen. Het jaar begint misschien nog wat voorzichtig, maar dat wordt langzaam beter. Vanaf oktober gebeurt er zo veel positiefs dat je ook meer durft dan anders. Die nieuwe initiatieven trekken nog meer positiviteit aan, en kunnen ook nieuwe mensen aantrekken die van grote betekenis blijken te zijn. Met je gezondheid gaat het in principe prima, hoewel… iets meer energie zou welkom zijn. Probeer eens wat minder suiker te eten, dat scheelt een hoop – ook voor de lijn. Anders bestaat de kans dat de weegschaal aan het eind van het jaar wat kilo’s meer aangeeft, en daar zit de Stier niet op te wachten.
Maanden vol meevallers
Februari en april t/m juni zijn goeie tijden voor de Stier. Vanaf oktober tot het einde van het jaar ook. Vooral november ziet er fantastisch uit!

TWEELINGEN (21 mei tot en met 21 juni)
Met een goed humeur kan de Tweelingen de hele wereld aan, zeker vanaf september
De eerste helft van het jaar verloopt nogal wisselend: de ene keer voelt de Tweelingen zich uitgeblust, om zich een paar dagen later weer vol energie op allerlei projecten te storten – en vervolgens weer in te storten. De grootste winst van 2019 is dat je energieniveau eindelijk constanter wordt en je je in de loop van het jaar steeds fitter gaat voelen. Daar wordt een mens vrolijk van! En met een goed humeur kun je de hele wereld aan, dus grote kans dat er vanaf dat moment veel uit je handen komt. Voor het zover is, zijn er nog wel wat hobbels te nemen. Sommige mensen weten je in positieve zin uit te dagen doordat ze als een soort coach fungeren, anderen in negatieve zin: zij stellen je geduld en incasseringsvermogen nogal op de proef. Maar als de betere tijden eenmaal zijn aangebroken, heb je anderen niet meer nodig: vol vertrouwen en energie grijpt de Tweelingen nieuwe kansen aan. Vanaf september beschik je weer over massa’s zelfvertrouwen, enthousiasme, werk- en levenslust. Tot die tijd ben je uit het dal aan het klimmen. Neem daar de tijd voor. Echt, je geduld wordt uiteindelijk beloond.
Maanden vol meevallers
Vanaf september tot het einde van het jaar gaat het super, zeker in november. Vóór die tijd is er in februari, april en juni ook weinig reden tot klagen.

KREEFT (22 juni tot en met 22 juli)
Zelfdiscipline is het sleutelwoord, anders wordt het niets met al die mooie kansen
De Kreeft kan een bijzonder jaar tegemoet zien, maar voor Kreeften die in juni zijn geboren, geldt een kanttekening: denk niet te makkelijk dat alles vanzelf wel goed komt, maar focus op datgene wat je belangrijk vindt. Zelfdiscipline is het sleutelwoord, anders wordt het niets met al die mooie kansen die voorbijkomen. Kreeften die in juli geboren zijn, gaat dat gemakkelijker af: die grijpen elke kans met beide handen aan en halen eruit wat erin zit. De verandering waar de Kreeft in 2019 mee te maken krijgt, zit ’m in de wijze waarop je met anderen omgaat. Je weet een wit voetje te halen bij mensen die je verder kunnen helpen. Dit contact verloopt veel soepeler en vanzelfsprekender dan je gewend bent. Je laat meer van jezelf zien en dat enthousiasme werkt aanstekelijk. Het kan zelfs leiden tot een positie waar je vroeger alleen maar van kon dromen! Niet alleen zelfdiscipline, ook zelfkennis is van belang dit jaar. Onthou: maak jezelf niet groter dan je bent, maar ook zeker niet kleiner. Alles draait om in je kracht durven staan, dan kan 2016 een jaar worden waarin je eindelijk de erkenning krijgt die je verdient.
Maanden vol meevallers
Eigenlijk heeft de Kreeft het hele jaar door te maken met kansen op groei en vooruitgang. De zomermaanden zijn het gunstigst en dan vooral augustus.

LEEUW (23 juli tot en met 22 augustus)
Zwom de Leeuw vorig jaar nog tegen de stroom in, dit jaar wordt alles anders
Wat een mooi jaar kan 2019 worden: een jaar waarin je veel kunt bereiken zonder al te veel inspanning. Nu doet de Leeuw niet moeilijk over het verzetten van wat werk, maar heerlijk is het natuurlijk wel als alles (bijna) vanzelf gaat. Benut deze tijd goed, want alles wat je doet gaat 2 keer zo makkelijk en 2 keer zo snel. Had je vorig jaar weleens het gevoel tegen de stroom in te zwemmen, dan brengt 2019 daar verandering in. Wat ook anders zal zijn dan het voorgaande jaar: je creativiteit komt volledig tot zijn recht. Nu is de Leeuw sowieso wel creatief, maar ditmaal hebben je plannen een langere houdbaarheid. Deze nieuwe ideeën zijn écht de moeite waard, en het lukt bovendien om ze waar te maken. Dat levert erkenning op en als er iets is waar je gelukkig van wordt, dan is het dat: naaste familie én collega’s die zien waar jouw talenten liggen. Het wordt dus een jaar van waardering en van productiviteit. En dat alles gaat ook nog eens moeiteloos. Te veel inspanning is dus niet nodig. Sterker nog, het werkt averechts. Gewoon meedobberen op de stroom en genieten van de resultaten.
Maanden vol meevallers
De hele zomer wordt een feestje: van juni t/m september komen er volop leuke gebeurtenissen en ervaringen voorbij. Ook januari en april zijn prima maanden.

MAAGD (23 augustus tot en met 22 september)
Dit is een goede tijd om de balans op te maken: wat kan weg en wat mag blijven?
Misschien was er in het afgelopen jaar al een kentering voelbaar, en anders zet deze in 2019 zeker door: het wordt een jaar vol gunstige veranderingen. De Maagd is sowieso optimistischer gestemd dan anders en kan ook beter genieten van alle goede dingen des levens. Natuurlijk, er wordt ook hard gewerkt dit jaar, maar tussendoor neem je ruimschoots de tijd voor ontspanning en plezier. Nu is dat ook gemakkelijker dan voorheen, want de kans is groot dat er een verbetering komt op financieel vlak. Deze kan uit onverwachte hoek komen of het gevolg zijn van een doorbraak na langdurige inspanning: dat levert niet alleen geld maar ook eindelijk erkenning op. Hoe dan ook, geld mag weer rollen, en daar profiteert jouw omgeving ook volop van mee. Probeer niet álleen maar leuke dingen te doen, want het is zakelijk ook een goed jaar, dus pluk daar de vruchten van. Dit is tevens een goede tijd om de balans op te maken: wat kan weg en wat mag blijven? En dat gaat niet alleen over spullen (kleren, cd’s, dvd’s, boeken, die oude stereotoren), maar ook over immateriële zaken: welke bezigheden en mensen zijn waardevol genoeg om nog energie in te steken? Je hebt nu de kracht om knopen door te hakken. Wel volhouden, hè?
Maanden vol meevallers
Heel 2019 is een positief jaar, de maanden die er nog eens extra uitspringen zijn augustus en november.

WEEGSCHAAL (23 september tot en met 22 oktober)
Het goede nieuws: de Weegschaal is beter in staat om verantwoordelijkheid te nemen
De Weegschaal heeft de kans om van 2019 een succes te maken, maar dit gaat niet vanzelf. Het draait allemaal om het sluiten van compromissen: niet alleen rekening houden met je eigen verlangens en behoeften, maar ook met die van je naasten. Je hebt nu eenmaal verplichtingen en die zijn minstens zo belangrijk. Het goede nieuws is dat je dit jaar beter in staat bent om verantwoordelijkheid te nemen. Je hebt meer overzicht en pakt de dingen op zodra ze moeten gebeuren. Weegschalen die in de tweede week van oktober jarig zijn, zullen in 2019 waarschijnlijk afscheid moeten nemen van sommige zaken. Dat is wel even slikken, maar al gauw wordt duidelijk dat het loslaten ervan tot een nieuw verworven vrijheid leidt. Voor alle Weegschalen geldt: inspanning op de momenten waarop het nodig is, leveren vrijheid en ontspanning op zodra daar de tijd voor is. Bovendien zullen anderen je erkentelijk zijn en dat alleen al geeft een enorm goed gevoel. Zorg dit jaar in elk geval goed voor je lichaam. Of het nu gaat om een schoonheidsbehandeling of om elke week een rondje hardlopen: je voelt je er stukken beter door. Ook belangrijk: gezonder eten en leven: op tijd naar bed voor wat extra rust, ritme en regelmaat. En laat die chocola of chips een keertje staan.
Maanden vol meevallers
Februari en juni zijn mooie maanden. Ook het najaar biedt genoeg moois, vooral september en oktober.

SCHORPIOEN (23 oktober tot en met 21 november)
De Schorpioen is sowieso al ambitieus, maar nu lukt het om nog een tandje bij te zetten
2019 wordt een jaar van mogelijkheden en dat is meteen in januari al te merken. Je barst van de energie en hebt een enorme drive om dingen voor elkaar te krijgen, nog meer dan anders. Nu is de Schorpioen sowieso al ambitieus, maar dit jaar komt daar nog een dosis extra power bij: dat geeft de kracht om nog net een tandje bij te zetten als dat nodig is. Je voelt je vooral minder kwetsbaar en hebt meer zelfvertrouwen. Je ziet de grote lijnen en durft kansen te grijpen, maar waak ervoor niet te veel hooi op je vork te nemen. Ook geen goed idee: andere mensen te erg achter hun vodden aanzitten. Dat je graag een bepaald doel wilt bereiken en bereid bent daarvoor tot het uiterste te gaan, wil niet zeggen dat iedereen over diezelfde tomeloze energie beschikt. Laat ze hun eigen tempo bepalen.
Al met al wordt 2019 een krachtig jaar. Nieuwe doelen, activiteiten, projecten, kansen: het is allemaal mogelijk. Het lukt hoe dan ook om zaken in beweging te zetten en om positief op te vallen.
Maanden vol meevallers
Reken meteen in januari op die energieboost. Extra fijn: de maanden maart, oktober en november.

BOOGSCHUTTER (22 november tot en met 20 december)
Vergeet niet te reageren op de avances van die ene speciale persoon
In 2019 zou de nadruk weleens op het werk kunnen liggen. Er zijn wat accentverschuivingen te verwachten: het gaat niet per se om een nieuwe baan, maar wel om extra verantwoordelijkheden. Grote kans dat de Boogschutter enthousiast allerlei klussen naar zich toetrekt of overal ‘ja’ op zegt, met als gevolg een berg werk waar je ‘u’ tegen zegt. Er zit niets anders op dan gestaag alles af te handelen. Het goede van dit alles: je gaat waarschijnlijk ook meer verdienen. Als een en ander maar niet ten koste gaat van de gezondheid… een burn-out ligt op de loer. Gelukkig zijn er mensen in je directe omgeving die dat aan zien komen en die je tegen jezelf in bescherming nemen. Wees dus niet eigenwijs en luister naar hen. Vergeet niet te reageren op de avances van die ene speciale persoon, dan komt het met de liefde ook helemaal goed. Het wordt dus een jaar van hard werken, maar ook een jaar vol warmte en genegenheid van anderen. Wat ook kan lonen dit jaar: een goed gesprek aangaan met bepaalde familieleden, vooral als dat al een tijdje op uw lijstje stond.
Maanden vol meevallers
Vanaf oktober zit het mee. Gelukkig biedt januari ook een buitenkansje en ziet april er ook niet slecht uit.

STEENBOK (21 december tot en met 19 januari)
Er gaat vast weer iets mis, denkt de Steenbok. Maar nee!
2019 kan een fantastisch jaar worden voor de Steenbok. Misschien gaat het zélfs zo goed op alle fronten dat je er een beetje wantrouwig van wordt. ‘Het kan toch niet waar zijn’, denkt de door de wol geverfde Steenbok, er gaat vast elk moment weer iets mis. Maar dat is niet zo! Durf erop te vertrouwen dat de wind nu echt meezit en omarm alle voorspoed zonder aarzeling. Dat gaat lukken: de Steenbok wordt langzaam optimistischer, vrolijker en minder bezorgd. En er is meer goed nieuws: ook de gezondheid van de Steenbok is beter dan ooit. Je beschikt in elk geval over veel energie. Was je afgelopen jaar wellicht nog wat kwakkelig of futloos, dan voel je je dit jaar weer een stuk sterker. Ook op financieel vlak kan er verbetering optreden: weer een zorg minder dus. Misschien blijft er zelfs wat extra geld over voor een leuk reisje. Tot slot kan er dit jaar verbetering optreden in de omgang met anderen. Je bent vrolijker, meer ontspannen en straalt meer zelfvertrouwen uit. Dat maakt het makkelijker om contacten te leggen en vrienden te maken.
Maanden vol meevallers
Februari en mei brengen op verschillende vlakken veel goeds. Verder zijn ook september en november extra mooie maanden.

WATERMAN (20 januari tot en met 18 februari)
Wat het belangrijkste is dit jaar: nadenken over wat je nu écht graag wilt
Het ene moment loop je over van het zelfvertrouwen, om vervolgens weer aan alles en iedereen te twijfelen. In beide gevallen krijg je behoefte aan verandering. Op goeie momenten zoekt de Waterman naar extra uitdaging, op de mindere momenten naar mogelijkheden om zich beter te voelen. Maar handel niet te impulsief, want zomaar de dingen veranderen zonder goed doordacht plan, garandeert niet altijd een even goed resultaat.
Denk dit jaar goed na over wat je nu écht graag wilt. Waar word je blij van? Wat levert energie op? Wezenlijke veranderingen aanbrengen is best mogelijk, maar niet als je alleen maar afgaat op hoe op dat moment je pet staat. Probeer een toekomstplan te formuleren: waar wil je over 1/5/10 jaar staan? Gelukkig biedt dit jaar goede kansen om eens flink aan te pakken. En, zeker niet verkeerd: je kunt ook bij anderen het goede naar boven brengen. Steek dus voldoende tijd in het contact met familie en vrienden: je geeft veel, maar krijgt daar ook veel voor terug.
Maanden vol meevallers
De hele winterperiode ziet er goed uit, meteen vanaf januari al. Ook in juni, september en december schijnt de zon.

VISSEN (19 februari tot en met 20 maart)
Ook in de liefde is het belangrijk geduldig te zijn, zeker voor single Vissen
De Vissen heeft in 2019 meer dan anders de behoefte om (veel) geld te verdienen. Het zou nog weleens kunnen lukken ook, maar dat geld niet per se gelukkig maakt, kan een bijkomstig inzicht zijn. Vooral als je steeds meer wordt overspoeld door werk en allerlei verplichtingen, waardoor er weliswaar veel geld binnenkomt, maar dat ten koste gaat van de vrijheid om te doen waar je zin in hebt. 2019 is vooral een jaar waarin je met veel geduld en stap voor stap aan je toekomst kunt werken. Dit levert op de lange termijn de meeste bevrediging op, veel meer dan snel en impulsief handelen. Geduld is het toverwoord. Laat mensen op belangrijke posities zo veel mogelijk met rust: als jij je werk goed doet, zal dat ze vanzelf gaan opvallen. Ook in de liefde is het belangrijk geduldig te zijn, zeker voor single Vissen. De Vissen die wel al bezet zijn, gaan een rustig en harmonieus jaar tegemoet. Voor hen geldt: aan wat goed is, moet je niet tornen, en wees ook hier geduldig als het even wat minder gaat.
Maanden vol meevallers
Vanaf februari tot halverwege het voorjaar voel je je extra goed, juli biedt ontspanning en ook oktober en december zijn aangename maanden.

Jaarhoroscoop 2019, lees gratis wat jouw horoscoop voor 2019 is, kom niet voor verrassingen te staan dit jaar!

Jaarhoroscoop 2019, Ram, Stier, Tweeling, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman, Vissen.

nuno-show.nl