Huldiging Ajax bij landskampioenschap donderdagmiddag op Museumplein | NU

Ajax wordt op donderdag vanaf 16.00 uur op het Museumplein gehuldigd. De Amsterdammers pakken woensdag zo goed als zeker de titel in de Eredivisie.

Na de zege op FC Utrecht (4-1) en de nederlaag van PSV bij AZ (1-0) kan Ajax de 34e landstitel bijna niet meer ontgaan. De Amsterdammers hebben drie punten meer en een veel beter doelsaldo (+84 om +70). Ajax gaat woensdag op bezoek bij De Graafschap.

De gemeente Amsterdam heeft zondag laten weten dat de voorbereidingen voor de huldiging maandag beginnen. “De Amsterdamse driehoek, burgemeester, hoofdofficier van justitie en politiechef, hecht aan een feestelijke huldiging voor alle supporters van Ajax, maar zeker ook aan een veilig verloop”, meldt de gemeente.

“Hoewel het pas woensdag definitief duidelijk is of Ajax het landskampioenschap verovert, is het noodzakelijk om op maandag te starten met de voorbereidingen in verband met de openbare orde en veiligheid.”

Omwonenden en ondernemers in de buurt van het Museumplein worden volgens de gemeente “via verschillende kanalen” geïnformeerd.

Ajax mocht van de gemeente lange tijd niet op het Museumplein worden gehuldigd, omdat fans van de club zich veelvuldig schuldig hebben gemaakt aan vernielingen en verstoring van de openbare orde.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie

Source link
2019-05-12 15:58:19

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: