nuno-show.nl

Je koopt voor een spotprijsje een prul en dan hoop je tóch altijd stiekem dat dat suffe ding opeens veel geld waard blijkt te zien. 

Nou, dat overkwam een Engelsman. Hij kocht voor een euro in een kringloopwinkeltje een ‘lullig’ vaasje.

Het vaasje is maar 15 centimeter hoog. De man besloot het ding maar te laten veilen, want ja, je weet immers nooit. Dat blijkt een goede beslissing te zijn. De vaas is namelijk bijna een ton waard. Volgens experts van veilinghuis Sworders Fine Art Auctioneers is het porseleinen kunstobject tussen 1735 en 1796 gemaakt voor de Chinese keizer Qianlong. Zeker omdat het vaasje geel is, is het duidelijk dat het om een vaas van een keizer gaat.

Volgens Yexue Li, hoofd van de Aziatische kunstafdeling van veilinghuis Sworders: “De man kocht het omdat het er in zijn ogen leuk uitziet en hij was zich absoluut niet bewust van de betekenis van het object. Hij besloot het in eerste instantie te verkopen via online veilinghuis eBay en daar bleek de interesse uit de hele wereld groot. Ook wij zagen het daar, waarna we contact met de eigenaar hebben opgenomen met het vriendelijke verzoek of het bij ons onderzocht en geveild mocht worden.” Toen de man eenmaal doorhad dat de hele wereld interesse had, schrok hij zich rot.

“Het is ook nog eens in perfecte staat. Dat laatste is uitzonderlijk, omdat het eeuwenoud is en door meerdere generaties moet zijn bewaard of gebruikt als bijvoorbeeld bloemenvaasje. Het lijkt of het net uit de fabriek komt. Zo fraai en glanzend is het nog.” Of de man de vaas ook al daadwerkelijk heeft verkocht, is niet duidelijk.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock

Source link
Libelle