nuno-show.nl

Heracles Almelo heeft zaterdag de eerste zege van het seizoen geboekt in de Eredivisie. De Overijsselaars wonnen met 1-2 bij FC Groningen. SC Heerenveen en Fortuna Sittard speelden met 1-1 gelijk.

Heracles sloeg in de 29e minuut meteen toe bij de eerste de beste mogelijkheid. Uitblinker Silvester van der Water schoot de bal vanaf een meter of twintig beheerst in de verre hoek.

Groningen kon er lange tijd niet heel veel tegenover stellen, maar maakte er wel vrijwel direct na rust 1-1 van. Django Warmerdam troefde Tim Breukers af en schoot ook raak in de verre hoek.

Heracles ging er daarna alsnog met de volle buit vandoor. Lennart Czyborra stoomde op aan de linkerkant en verraste doelman Sergio Padt volkomen met een dwarrelbal vanuit een moeilijke hoek.

Tegenvaller voor Heracles was nog wel het uitvallen van Robin Pröpper. De aanvoerder greep een kwartier voor tijd naar dezelfde knie waarvan hij zijn kruisband heeft afgescheurd en maandenlang uitschakeld was.

Heracles steeg door de overwinning naar de elfde plaats op de ranglijst van de Eredivisie met vijf punten uit vijf duels, terwijl Groningen zakte naar de dertiende plaats met vier punten uit vier duels.


Teleurstelling bij de spelers van sc Heerenveen na een doelpunt van Fortuna Sittard. (Foto: Pro Shots)

Heerenveen mist veel kansen tegen Fortuna

Heerenveen kwam tegen Fortuna in de 23e minuut op een achterstand. Borussia Dortmund-huurling Felix Passlack gleed van dichtbij een afgemeten voorzet van Vitalie Damascan binnen.

De ploeg van trainer Johnny Jansen bracht de stand in de 36e minuut echter alweer op gelijke hoogte. Jens Odgaard mocht na een overtreding van Clint Essers op Jordy Bruijn een strafschop nemen en faalde niet.

Heerenveen had ook vlak na rust recht op een penalty, maar videoscheidsrechter Pol van Boekel (VAR) weigerde in te grijpen na duidelijk vasthouden van Branislav Ninaj tegen Odgaard.

In de slotfase regende het plotseling weer kansen voor Heerenveen, maar het was vooral Chidera Ejuke, die de bal verzuimde breed te leggen op Mitchell van Bergen, aan te rekenen dat de 2-1 niet viel.

Heerenveen staat nu op de tiende plaats op de ranglijst van de Eredivisie met zes punten uit vijf duels, terwijl Fortuna terug te vinden is op de zeventiende plaats met twee punten uit vier duels.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie

Source link
NU