Formule 1 komt officieel naar Zandvoort met de Dutch Grand Prix

Na maanden van geruchten werd het dinsdag dan eindelijk officieel: de Formule 1 keert volgend jaar terug naar Nederland. De Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, zoals de race formeel heet, wordt verreden op het Zandvoortse circuit met de bekende Tarzanbocht, dat van 1948 tot 1985 ook al het toneel was de hoogste klasse in de autosport. Het circuit moet wel nog worden opgeknapt om te voldoen aan de eisen voor een modern F1-circuit.

Wanneer de eerste race in Nederland verreden zal worden, weet de organisatie nog niet precies. Wel wilde de topman van Formula One Management Chase Carey kwijt dat het „rond deze tijd” van het jaar zal zijn.

Max Verstappen speelt een belangrijke rol bij de terugkeer van Formule 1 in Nederland. De in België geboren Limburgse coureur heeft de Nederlandse belangstelling voor de sport doen opleven. Zijn fans moesten tot nu toe voor de dichtstbijzijnde race naar het Belgische circuit van Spa, in de Ardennen. Tienduizenden mensen deden dat ieder jaar.

Over de vraag of de Formule 1 naar Nederland moet komen, is vooraf veel debat geweest. Omwonenden maakten zich zorgen over het lawaai en de luchtvervuiling die de race met zich meebrengt. Ook de te verwachten drukte baart velen zorgen. Op de dag van de race worden 100.000 bezoekers verwacht. In de dagen ervoor nog eens tienduizenden. Het circuit ligt in de duinen, vlakbij een natuurgebied.

Dit bericht wordt uitgebreid.

Source link
2019-05-14 09:06:20

nuno-show.nl

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: