Europa Kiest: onze belangrijkste verhalen gebundeld

De vluchtelingen

De grote vluchtelingenstromen van 2015 zijn zo groot niet meer, maar het thema vluchtelingen is Europa bezig blijven houden. Ook nu speelt het een belangrijke rol in de verkiezingen, met in veel landen partijen die identiteit als hoofdthema hebben. Landen zoals het Hongarije van premier Viktor Orbán, dat vluchtelingen terugstuurt van veilige buurlanden. Eerder al maakte Hongarije duidelijk hoe ver het wil gaan om vluchtelingen te weren, door langs de grens hekken te bouwen. Het scheermesjesdraad is niet aan te slepen en wordt in Hongarije zelf gefabriceerd.

Maar ook in Italië, dat zoveel bootvluchtelingen zag komen, vrezen politici en ondernemers dat de Italiaanse identiteit verloren gaat.

Griekenland zucht nog altijd zwaar onder de opvang van vluchtelingen in kampen. Maar voor een deel zijn die ook ontstaan doordat de Griekse overheid niet goed gebruik maakt van financiële hulp van de EU. De Europese Commissie bevestigt de problemen. “Daarom stuurden we experts om Griekenland te ondersteunen. Ze helpen de Grieken om een beroep te doen op het beschikbare EU-geld en er effectiever mee om te gaan.”

De Grieken klagen ook dat Turkije zich onvoldoende aan de Turkije-deal houdt en vooral Koerdische vluchtelingen niets in de weg legt om de oversteek naar Griekenland te maken. “Bij de grens was er niemand”, vertelt een jonge vluchteling op Samos. “We hielden ons stil, om geen aandacht te trekken. Hier hebben Grieken ons aan land geholpen.”

Source link

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: