‘Ernstig lek in WhatsApp maakte afluisteren op smartphones mogelijk’ | NU

Een ernstig lek in WhatsApp voor zowel iOS als Android maakte het mogelijk dat smartphones konden worden afgeluisterd zonder dat de gebruiker daarvan op de hoogte was. Het bedrijf, dat onderdeel is van Facebook, kwam er begin mei achter dat zijn chatapp was voorzien van een kwetsbaarheid, meldt The Financial Times.

De installatie van de spionagesoftware zou op de smartphone van de gebruiker terechtkomen via een kwetsbaarheid in de belfunctie van WhatsApp. De malafide software zou op smartphones geïnstalleerd worden door die persoon via WhatsApp te bellen, zelfs als die persoon het gesprek niet opnam.

Volgens The Financial Times is de spionagesoftware ontwikkeld door NSO Group, een Israëlisch bedrijf dat zich specialiseert in spionagesoftware en die verkoopt aan overheden. De krant baseert zich daarbij onder meer op een anonieme handelaar in zogenoemde spyware.

‘Kwetsbaarheid ingezet tegen mensenrechtenadvocaat’

De kwetsbaarheid zou zijn ingezet tegen een in Groot-Brittannië werkzame mensenrechtenadvocaat die werkt met Mexicaanse journalisten en Saoedi-Arabische dissidenten. De producten van NSO zijn vaker in verband gebracht met Mexico en Saoedi-Arabië, waaronder de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.

Het officiële beleid van het Israëlische bedrijf is dat zijn spionagesoftware niet tegen journalisten, activisten of advocaten gebruikt mag worden, maar alleen ingezet mag worden in de strijd tegen terrorisme en andere criminaliteit.

Source link
2019-05-13 23:15:07

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: