Emanuelson: ‘Racisme in het voetbal is heel moeilijk aan te pakken’

De vier mannen zamelden geld in en publiceerden daarmee paginagrote advertenties in een aantal kranten, waaronder Het Parool en het Rotterdams Dagblad. DOE EFFE NORMAAL, stond er in chocoladeletters in de weekendedities van 15 november 1992.

“Ik heb weleens een discussie met Michael van Praag gehad, destijds voorzitter van Ajax”, zegt Goedhart. “Ik zei: ‘Laten we nou wat doen, kom op!’ Wij hebben als groepje de voorzet gegeven, maar daarna moesten clubs en supportersverenigingen toch het stokje overnemen.”

Kleurrijk Oranje

Na jaren in Engeland en Italië keerde Emanuelson in 2017 terug naar Nederland. De situatie is hier beter, meent hij. “Ik heb het hier niet zo vaak meegemaakt, vooral de laatste jaren niet”, zegt de Utrecht-speler. “Natuurlijk worden er weleens gekke dingen geroepen, maar ik hoor geen apengeluiden.”

Ook Goedhart is positief en gaat weer met plezier naar het stadion. “We zijn nu 27 jaar verder en ik ben wat Nederland betreft niet zo negatief. Dat heeft er misschien ook mee te maken dat voetbalelftallen steeds kleurrijker worden.”

“Voetbal wordt over de hele wereld gespeeld”, besluit Urby Emanuelson. “De beste spelers van de wereld zijn niet alleen wit, maar donker, geel of groen.”

Source link

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: