nuno-show.nl

Nu de vakantie echt in het hele land voorbij is, wordt het vanaf maandagochtend weer definitief druk op de weg. Vorige week zagen we met name een toename in de avondspitsen, maar vanaf deze week gaat het verkeer ook ’s ochtends weer stevig op de rem. Niet gek, want de afgelopen jaren werd het alleen maar drukker op de weg. Hart van Nederland zet de grootste knelpunten op een rij. (Tekst gaat verder onder beeld)

De traditionele top 10 bevindt zich vooral in de Randstad, maar ook in Midden-Nederland vallen een aantal knelpunten op. Hoewel Rijkswaterstaat veel knelpunten aanpakt, moeten we daar in veel gevallen nog jaren op wachten. Aan al dat extra asfalt dat gepland staat hebben we dus in de nabije toekomst nog niets.

Het blijft druk op de weg, en dat wordt steeds erger

Rijkswaterstaat registreert al jaren en toename van de mobiliteit in Nederland. We stappen steeds vaker en ook langer in de auto. Ook in de eerste helft van dit jaar was er weer een stijgende trend te zien. Waarschijnlijk zet die ook door in het najaar, de drukste tijd van het jaar. Mede ingegeven door de herfst (slecht weer) en weinig vakantiegangers die ontbreken in het dagelijkse woon-werkverkeer maken we ons dus weer op voor de drukste tijd van het jaar. Kortom: het wordt weer druk op de weg.

Recordspits?

De afgelopen jaren sneuvelden er geregeld spitsrecords, vaak veroorzaakt door het slechte weer. Zo beroerd als in februari van dit jaar zal het waarschijnlijk niet snel zijn: toen verstierde sneeuw de avondspits in het oosten. Maar regen, wind en het ingaan van de wintertijd (donker in de avondspits) gaan ook dit seizoen weer een rol spelen. Het wordt dus echt weer wennen op de weg.

Hoewel het de eerste weken na de zomervakantie nog relatief meevalt: de echte topdrukte zien we pas in de laatste maanden van het jaar. Toch is de lol er ook nu gauw van af, want zowel de ochtend- als de avondspits wordt de laatste jaren drukker en drukker.

 

Source link
Hart van NederlandHart van Nederland