Defensie schorst leidinggevende vanwege affaires met cadetten | NU

Een leidinggevende op de Koninklijke Militaire Academie in Breda is vorig jaar februari door Defensie geschorst omdat hij seksuele affaires had met vrouwelijke cadetten, schrijft De Telegraaf maandagochtend. Een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigt dit aan NU.nl, maar deed verder geen uitspraken over de identiteit van de man.

Volgens De Telegraaf zou het specifiek gaan om een kapitein die de baas is van een opleidingspeloton voor aankomende officieren. De man zou volgens bronnen aan de krant tegelijkertijd meerdere langdurige relaties hebben aangeknoopt met studenten.

Defensie zegt dat de zaak rond het kaderlid intern is onderzocht door de Centrale Organisatie Integriteit Defensie (COID) en dat het nu de aandacht heeft van de Commandant Landstrijdkrachten, generaal Leo Beulens. Over enkele weken zal hij met een uitspraak komen.

Gedragscode

Binnen Defensie zijn relaties onwenselijk tussen mensen die op verschillende hiërarchische niveaus staan. Tijdens de opleiding krijgen ze ook lessen in gedragscode waarin dat wordt gemeld. Mocht het toch gebeuren, dan wordt er gekeken naar de onderlingen verhoudingen en zal een van de twee worden overgeplaatst.

Ongewenste omgangsvormen zijn een terugkerend probleem op de Koninklijke Militaire Academie en het Koninklijk Instituut voor de Marine.

Staatssecretaris Visser van Defensie stuurde in december nog een brief naar de Tweede Kamer dat er drie integriteitsonderzoeken zijn begonnen. De zaak rond de geschorste leidinggevende is de aanleiding geweest voor deze onderzoeken, maar maakt er geen onderdeel van uit., aldus de defensie-woordvoerder.

Source link
2019-05-13 06:50:39

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: