‘Defensie schorst commandant vanwege affaires met cadetten’ | NU

Een kadercommandant op de Koninklijke Militaire Academie in Breda is door Defensie geschorst omdat hij seksuele affaires had met vrouwelijke cadetten. Dat schrijft De Telegraaf vanochtend.

De man zou volgens bronnen tegelijkertijd meerdere langdurige relaties hebben aangeknoopt met studenten. Het zou volgens de krant gaan om een kapitein die de baas is van een opleidingspeloton voor aankomende officieren.

Een woordvoerder van Defensie bevestigt dat er een kaderlid is geschorst, maar wilde niets kwijt over de identiteit van de man.

Defensie zegt dat de zaak intern is onderzocht door de Centrale Organisatie Integriteit Defensie (COID) en dat de zaak nu de aandacht heeft van de Commandant Landstrijdkrachten, generaal Leo Beulens. Over enkele weken zal hij met een uitspraak komen.

Gedragscode

Binnen defensie zijn relaties onwenselijk tussen mensen die op verschillende hiërarchische niveaus staan. Tijdens de opleiding krijgen ze ook lessen in gedragscode waarin dat wordt gemeld. Mocht het toch gebeuren, dan wordt er gekeken naar de onderlingen verhoudingen en zal een van de twee worden overgeplaatst.

Ongewenste omgangsvormen zijn een terugkerend probleem op de Koninklijke Militaire Academie en het Koninklijk Instituut voor de Marine. Staatssecretaris Visser van Defensie stuurde in december nog een brief naar de Tweede Kamer dat er drie integriteitsonderzoeken zijn begonnen. Of deze zaak rond de kadercommandant deel uitmaakt van deze onderzoeken, kon de woordvoerder van Defensie niet bevestigen.

Source link
2019-05-13 05:58:39

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: