De Hoogstraat tot het bombardement

Op 14 mei 2019, half twee ’s middags, is het precies 79 jaar geleden dat Rotterdam werd aangevallen door Duitse bommenwerpers. Explosies en brand verwoestten bijna de gehele binnenstad. Van de Hoogstraat, vanouds een van de belangrijkste winkelstraten, bleef niets over. Dit is een digitale reconstructie – een reconstructie in aanbouw.

Van Oostvoorne tot Nieuw-Zeeland hebben zich de afgelopen jaren oud-Rotterdammers gemeld om de Hoogstraat te helpen herbouwen. Honderden mails kregen we met namen, foto’s, herinneringen. We spraken met oud-bewoners, of hun familie. Allemaal stukjes van de puzzel die we willen leggen. Imiddels hebben we zo 90 adressen van gezichten en verhalen kunnen voorzien. Maar we willen de straat ‘compleet’ hebben. Blijf ons daarom helpen met uw informatie: [email protected]

Bij het maken van deze reconstructie zijn we geholpen door verschillende mensen. Wij danken Arie van der Schoor, René Spork en de medewerkers van de studiezaal van het Stadsarchief Rotterdam, directeur Paul van de Laar van het Rotterdam Museum en Peter Troost.

Source link
2016-05-17 12:37:01

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: