China slaat terug met importheffing op Amerikaanse producten

China heeft maandag aangekondigd de importheffingen op Amerikaanse producten vanaf 1 juni te verhogen van 5 naar 25 procent. Het gaat om producten een exportwaarde van 60 miljard dollar (53,3 miljard euro), dat meldt persbureau AP. De nieuwe handelsbarrière is een reactie op de vrijdag ingestelde Amerikaanse importheffing op Chinese producten.

China gaat de import van in totaal 5.140 Amerikaanse producten extra belasten. Het gaat onder andere om batterijen, spinazie, vloeibaar aardgas en koffie. Het Chinese ministerie van Financiën heeft gezegd dat de zet een reactie is op „het unilateralisme en protectionisme” van de VS.

De VS hebben afgelopen vrijdag de importheffingen verhoogd van 10 naar 25 procent van meer dan 5.700 consumentengoederen uit China, waaronder smartphones, laptops, kleding en speelgoed, ter waarde van 200 miljard dollar.

‘Grootste deal ooit’

Het is de volgende stap in de steeds verder escalerende handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten. De economische grootmachten staan in een patstelling bij de onderhandelingen over een handelsakkoord. De Amerikaanse president Donald Trump noemde het in potentie „de grootste deal ooit”, maar vooralsnog komen de twee landen juist steeds verder van elkaar af te staan.

Het is nog niet bekend wanneer de onderhandelingen worden voortgezet. Wel heeft Trump China eerder op maandag nog gewaarschuwd niet met eigen invoerheffingen te komen, „het wordt er alleen maar erger van”, zei president Trump.

Source link
2019-05-13 13:54:28

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: