nuno-show.nl

Hans Pauw, de ballonvaarder die zaterdagavond een noodlanding moest maken in het Limburgse Swalmen, heeft nog nooit eerder zo’n situatie meegemaakt. “Voor we gingen opstijgen, hebben we alle weerberichten gecheckt en er was geen wolkje aan de lucht.”

Toen hij eenmaal was opgestegen meldden zijn medewerkers op de grond op een gegeven moment dat ze regendruppels voelden. Daarop probeerde Hans te landen, maar hij moest een doorstart maken omdat hij te dicht bij bebouwing was. “Alles leek weer goed te gaan en we dreven ook weg van de bui, maar op een gegeven moment moet je de ballon toch aan de grond gaan zetten. Toen we weer gingen dalen werden we als het ware toch weer naar de bui toe gezogen.”

Lees ook: Vier gewonden door crash met hete luchtballon in Swalmen

De landing verliep anders dan normaal, maar volgens Hans ging het eigenlijk best goed: “Ik moest reageren op een onvoorziene situatie. En volgens mij heb ik dat gewoon goed gedaan.”

Hij en de passagiers werden wel naar verschillende ziekenhuizen gebracht ter controle. Hans zat in Roermond, zijn passagiers in Venlo. Hij heeft afgelopen nacht even contact met ze gehad. “Ze hebben me laten weten dat ze het goed maakten.”

De Rijksluchtvaartdienst doet onderzoek naar het incident.

 

 

 

 

Source link
Hart van NederlandHart van Nederland