nuno-show.nl

De autosportwereld is zaterdag opgeschrikt door de dood van Formule 2-coureur Anthoine Hubert. De Fransman raakte betrokken bij een zwaar ongeval op het circuit van Spa-Francorchamps. De autosportfederatie FIA verklaarde enkele uren later dat hij is overleden.

“Rust in vrede, Antoine”, reageert Formule 1-coureur Antonio Giovinazzi via Twitter op het overlijden van Hubert.

“Geen woorden. Condoleances aan Antoines familie en vrienden, rust in vrede”, zegt McLaren-coureur Carlos Sainz. Ook oud-coureur Pedro de la Rosa brengt condoleances over. “Hij was een geweldige racer.”

Williams-coureur George Russell deelt een foto van hemzelf en Hubert op het podium, met de tekst “Ik kan het niet geloven. RIP mijn vriend.”

Autosport volgens Hamilton zeker niet veilig

“Als iemand van jullie denkt dat wat wij doen veilig is, dan zit je er naast”, geeft Lewis Hamilton als boodschap mee op Instagram. “Alle coureurs wagen hun leven als ze de baan op gaan en dat wordt niet genoeg gewaardeerd.”

Anthoine is wat Hamilton betreft een held “omdat hij het risico nam om zijn dromen na te jagen”. “Ik ben zo bedroefd dat dit is gebeurd. Laten we vooral herinneren.”

Ook Huberts landgenoot Esteban Ocon reageert via Instagram: “Ik kan het niet geloven. We hadden dezelfde leeftijd en zijn samen begonnen met racen. We hebben jaren op de circuits gestreden.”

‘Groot talent veel te jong weggerukt’

“Verschrikkelijk nieuws”, zegt oud Formule 1-coureur en analist Karun Chandhok. “Een groot talent veel te jong weggerukt.”

Het Formule 1 team van Haas spreekt van zeer tragisch nieuws. “Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden, maar ook naar zijn team Arden, Renault (waar Hubert onder contract stond, red.) en de hele Formule 2 gemeenschap.”

“Ik kan het niet geloven en heb er geen woorden voor”, laat de Nederlandse Formule 3-coureur Richard Verschoor weten. “Mijn gedachten zijn bij alle betrokken en vooral bij zijn familie.”

Huberts voormalige Nederlandse team Van Amersfoort Racing, waarvoor de coureur uit Lyon in de Formule 3 reed, meldt op Twitter alleen “Oh mijn god, nee.”

Toyoharu Tanabe van motorbouwer Honda: “We zijn diep geraakt door het overlijden van Antoine Hubert. Namens de hele Honda Motor Company brengen wij onze condoleances over aan zijn familie en vrienden.”

Source link
NU