Architect I. M. Pei (102), brein achter glazen Louvre-piramide, overleden

De beroemde Chinees-Amerikaanse architect I. M. Pei, de ontwerper van onder meer de bekende glazen piramide van het Louvre, is overleden. Hij geldt als een van de meest toonaangevende architecten van de twintigste eeuw. De ontwerpen van Pei, vooral bekend vanwege de sterke geometrische vormen en het gebruik van daglicht, zijn wereldwijd gebouwd. I. M. Pei was 102 jaar oud.

Ieoh Ming Pei werd in China geboren als zoon van een vooraanstaande Chinese bankier. In 1935 verhuisde hij naar de Verenigde Staten, om daar architectuur te studeren aan de prestigieuze universiteiten MIT en Harvard. In 1948 ging hij aan het werk bij de vooraanstaande New Yorkse vastgoedontwikkelaar Zeckendorf, waar hij voor het eerst zijn stempel drukte op de skyline van een metropool.

Na zeven jaar bij Zeckendorf richtte Pei zijn eigen bedrijf op, waarmee hij wereldwijd musea, hotels, scholen en andere bouwwerken ontwierp. In veel van zijn werk keren ruime constructies terug, die door het gebruik van geometrische vormen van staal, steen en glas gedurende de dag veranderen door de lichtinval. Hij maakte ook vaak gebruik van glazen piramides.

Source link

nuno-show.nl

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: