Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen nemen niet langer teruggeroepen modellen van de MacBook Pro mee. De laptops zijn door batterijproblemen brandgevaarlijk.

De Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) heeft de MacBooks in kwestie op de lijst van verboden producten op vluchten gezet en luchtvaartbedrijven hierover geïnformeerd, aldus Bloomberg.

De laptops mogen niet worden meegenomen in zowel handbagage als ruimbagage. Luchtvaartbedrijven gaan vooraf aan een vlucht ook oproepen doen om klanten hierop te attenderen.

De FAA wijst er op dat teruggeroepen gadgets met batterijproblemen nooit welkom zijn in Amerikaanse vliegtuigen. Op de MacBooks wordt echter extra gelet.

Het is niet voor het eerst dat de FAA een specifieke gadget in vliegtuigen verbiedt. Hetzelfde gebeurde enkele jaren geleden bij de Galaxy Note 7, toen bleek dat het toestel in brand kon vliegen. De Note 7 werd uiteindelijk van de markt gehaald.

Apple vervangt accu’s brandgevaarlijke laptops

Apple waarschuwde MacBook-bezitters in juni over problemen met een aantal MacBook Pros. Het gaat daarbij om 15 inch-modellen verkocht tussen september 2015 en februari 2017.

Klanten kunnen zich bij Apple melden om te zien of hun laptop één van de brandgevaarlijke accu’s heeft. Zo ja, dan vervangt het bedrijf deze gratis.

Source link
NU

Nuno

Author Nuno

More posts by Nuno