Alom lof voor het Ajax dat een prachtig verleden nieuw leven inblaast

Ook trainer Erik ten Hag kent een moeilijke eerste periode. Al is het niet zozeer zijn specifieke voetbalkennis die tot discussie leidt, maar zijn het vooral zijn optredens voor de camera en in de media die hem tot mikpunt van kritiek maken.

‘Flair en uitstraling nodig’

“Er werd een beetje lacherig over Erik ten Hag gedaan. En ik moest eerlijk gezegd ook af en toe om hem lachen”, zegt voormalig Ajacied en huidig NOS-analist Rafael van der Vaart. “Neem nou zijn interviews. Bij Ajax heb je flair en uitstraling nodig.”

Het sentiment slaat echter snel om. “Hij is wel de man die Ziyech aan het voetballen heeft gekregen, ook na dat gezeur met zijn rugnummer”, vervolgt Van der Vaart. Het attractief voetbal en het bijna ongekende aantal punten waarmee Ajax de eerste seizoenshelft afsluit, brengt ook de laatste critici tot zwijgen. “Hij weet ze toch te raken”, stelt Van der Vaart.

“Ik hoor de kritiek niet”, zegt Ten Hag zelf. Voor alles blijft hij een nuchtere Tukker. “Ja, ze zullen er wel een mening over hebben. Stempels plakken, daar zijn we goed in. Maar als je een gezonde dosis zelfspot hebt, kun je daarmee omgaan.”

Champions League

Veel respect oogst Ten Hag met de manier waarop hij zich manifesteert in Europa. De groep met Benfica, AEK Athene en Bayern München wordt overleefd, waardoor ook miljoenen aan Champions League-gelden binnenstromen in Amsterdam. Het kan niet op.

Source link

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: