nuno-show.nl

Geplaatst op Sun 01 Sep 2019 om 9:30

Volkszanger Frank van Etten was vrijdag één van de ruim 200.000 mensen die vlak voor het middaguur voor de buis zaten om de onthulling van de Songfestival-stad te bekijken. Een cameraploeg van Man Bijt Hond zat thuis op de bank bij Van Etten en dat had een bijzondere reden: hij had in de Songfestival-periode een concert in Ahoy gepland staan en hoopte daarom vurig dat het liedjesfestijn níet naar Rotterdam zou gaan. Helaas voor Van Etten is zijn eerste Ahoy-concert nu afgezegd.

De fans van Van Etten hadden al taxi’s besteld en bussen geregeld om op 9 mei naar Ahoy te gaan. “Rotterdam, nah, echt balen man. Hè?“, zei hij, toen Duncan Laurence op tv de Songfestival-stad bekendmaakte.

Van Etten is in rouw. “Het is natuurlijk wel even een zure appel, want we hebben maandenlang al voorbereidingen getroffen voor het podium, licht, geluid, gastartiesten, noem het maar op. Als je weet wat daar allemaal bij komt kijken… Dat wist ik niet eens toen ik eraan begon. Ik vind het mooi voor hen, maar pijnlijk voor mezelf.”

Hij had liever zijn concert in Ahoy gezien, in plaats van het Songfestival. “Dit moest mijn feestje worden met mijn fans die mij al jarenlang steunen, koesteren en lieve berichtjes sturen altijd maar weer. Dat valt dan in duigen door het Songfestival. Shit, man.”

Het is niet bekend waar Van Etten zijn concert nu gaat organiseren. Naar verluidt is er in die periode nog een ruimte beschikbaar in Maastricht.

Foto: SBS

Klik hier om een reactie achter te laten.

Source link
Mediacourant.nl