Afgezette president Soedan vervolgd voor rol bij doden demonstranten | NU

De afgezette president van Soedan en anderen worden vervolgd voor opruiing en betrokkenheid bij het doden van demonstranten toen hij aan de macht was, zo meldt de procureur-generaal in het Afrikaanse land.

Omar Al Bashir werd op 11 april na bijna dertig jaar afgezet. Waar hij zich bevindt, is niet duidelijk. De coupplegers, die een militaire regering hebben geïnstalleerd, meldden eerder dat de opgepakte oud-president op een “veilige plek” is.

De huidige regering heeft een transitieperiode van maximaal twee jaar ingesteld, maar inwoners van het land eisen een burgerregering. Het is sinds de machtsovername onrustig in Soedan.

Eerder deze maand werd Al Bashir door de procureur-generaal ondervraagt over witwassen en het illegaal verwerven van buitenlandse valuta.

Het internationaal strafhof in Den Haag (ICC) heeft al ruim tien jaar geleden om de uitlevering van Bashir gevraagd om hem te kunnen berechten wegens onder meer genocide en oorlogsmisdaden in de regio Darfur.

In Soedan maakte de militaire overgangsraad maandag bekend dat er met de oppositie overeenstemming is bereikt over de bestuurlijke structuur om de transitie naar een burgerregering te regelen. Over de invulling van dat orgaan wordt dinsdag gesproken.

Source link
2019-05-13 16:45:00

nuno-show.nl

error: Content is protected !!

This Area is Widget-Ready

You can place here any widget you want!

You can also display any layout saved in Divi Library.

Let’s try with contact form: